Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Διαδρομές του φωτός. Ελεγχόμενες και μη ελεγχόμενες.


Μια πειραματική ιχνηλασία που μας αποκαλύπτει μονοπάτια, μορφές, χρώματα και σχήματα.
Σκοπός ήταν να ζωγραφίσουμε με το φως και να εκφραστούμε.
Στην προκειμένη περίπτωση όχι με πινέλα αλλά με φακούς και λέιζερ.
Και άλλοτε πιο ΄΄ εκρηκτικά ΄΄ με φωτιά.
Το φως  δεν είναι αρκετό. Ο χρόνος είναι καθοριστικός παράγοντας του αποτελέσματος. Ο διαφορετικός χρόνος έκθεσης στην κάμερα μας δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Συμμετείχαν
Γιώργος Δρόσος/ Θανάσης Λιακόπουλος / Κατερίνα Μιχάλαρου / Φίλιππος Καλόγηρος
Δανάη Κουτρουμπή

Το συνεργατικό έργο των πεντε ειναι σαν να ανακαλύπτεις τον ουρανό και προσφέρουν την εμπειρία του θεάματος σαν ομο-διανοούμενοι του φωτος.
νυκτιφαές περί γαίαν αλώμενον
αλλότριον φώς
Το Παρμενίδιο περιβάλλον των εικόνων περιλαμβάνει στεφάνια ή δακτυλίους από φως και σκοτάδι. Μια καθολική αίσθηση έντονων απορροών φωτός, με την επιφάνεια των αντικειμένων να παράγει λεπτότατα υμένια ύλης, τα "είδωλα". Τα "είδωλα κινούνται συνεχώς με τεράστια ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Διατηρούν το σχήμα τους, καθώς φτάνουν με μικρές διαφορές στο μάτι δημιουργούν την αίσθηση της συνέχειας σε μια μεταβαλλόμενη εικόνα. Το φως αυτών των εικόνων είναι ανέσπερο και παιγνιώδες, πύλες ευτυχίας, πύλες δυστυχίας, πύλες κολάσεως πύλες εύσχημες των ανατέλλοντων σκοταδιών. Το φώς, τον ήλιο δεν μπορούμε να τον αναπαραστήσουμε μόνο να τον αποκαταστήσουμε ανάμεσα σε σύνολα πραγμάτων που αυτός μας φανερώνει
Χάρης Κοντοσφύρης 2/7/2014 Φλώρινα.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου