Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση στο εργαστήρι του δημιουργού Στάθης Αθανασίου



 
 
 alpha-movie.com

Ένας καλλιτέχνης καλείται ν’ ανοίξει τα χαρτιά του, το εργαστήρι του, και να μιλήσει για το σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει και που δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει: το μυθιστόρημα για το οποίο ψάχνει την τελευταία σκηνή, την ταινία που βρίσκεται στο στάδιο των γυρισμάτων, το ποίημα από το οποίο λείπει ακόμα μια λέξη.
 
Μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη του «crowd funding» (απευθείας χρηματοδότηση από το κοινό) της «Α», της νέας ταινίας μεγάλου μήκους του Στάθη Αθανασίου και της ομάδας ΒΑΚΙΣ, ο σκηνοθέτης καταφτάνει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για τα να παρουσιάσει τη διαδικασία αυτού του ιδιαίτερου τρόπου χρηματοδότησης, αλλά και να συζητήσει με το κοινό πάνω στην απόφαση εκείνου και της ομάδας του να μη προβληθεί η ταινία στις αίθουσες, αλλά να κινηθεί εκτός των συνηθισμένων δρόμων διανομής, μπαίνοντας σε Αρχαία Θέατρα σε όλη τη Μεσόγειο και σε εναλλακτικούς χώρους Τέχνης και Πολιτισμού, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.
 
Η «Α» είναι μια κινηματογραφική ταινία που εμπνέεται από το μύθο της Αντιγόνης, και μιλά για όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα και που τα αποκαλούμε με μια λέξη «κρίση». Η ιστορία είναι απλή και αρχετυπική: Μια γυναίκα , η «Α», εξαναγκάζεται να μείνει κάτω από το κρεμασμένο πτώμα του αδελφού της, στη μέση ενός καμένου δάσους, έως ότου οι Αρχές αποφασίσουν ότι τιμωρήθηκε αρκετά. Θα βρει τη δύναμη όχι μόνο να επαναστατήσει ενάντια σε αυτή την άδικη εντολή, αλλά και να αντιμετωπίσει τον αδελφό της όταν θα συναντηθούν στον «Άδη». Μια ιστορία από το παρελθόν, που προσπαθεί να ερμηνεύσει το παρόν, για να ρίξει μια ματιά στο μέλλον.
 
Το crowd funding της ταινίας έχει θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει μέχρι τις 18 Μαρτίου 60.000 ευρώ, ζητώντας υποστήριξη από το ίδιο το κοινό της σε όλο τον  κόσμο, μέσω της γνωστής σελίδας indiegogo.com/alpha-movie, προκειμένου να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησής της.
 

Στάθης Αθανασίου  - Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 20.00
 
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου