Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Αυτό είναι το επίσημο χρώμα του 2013.

Το «Emerald» (Pantone 17-5641 TCX), η απόχρωση του πράσινου που βλέπετε στη φωτογραφία (και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… σμαραγδί) αποτελεί, σύμφωνα με την Pantone και τα γνωστά της χρωματολόγια, το χρώμα της χρονιάς που θα ακολουθήσει.


«Το πράσινο είναι το χρώμα που συναντά κανείς σε μεγαλύτερη αφθονία στη φύση και το ανθρώπινο μάτι βλέπει περισσότερο πράσινο από οποιοδήποτε άλλο χρώμα στο φάσμα» αναφέρει ο Leatrice Eiseman, εκτελεστικός διευθυντής του Pantone Color Institute. «Όπως έχει κάνει κατά τη διάρκεια όλης της ιστορίας, το πολύπλευρο σμαραγδί συνεχίζει να λάμπει και να συναρπάζει. Συμβολικά, φέρνει μία αίσθηση σαφήνειας, ανανέωσης και αναζωογόνησης, η οποία είναι σημαντική για το σημερινό πολύπλοκο κόσμο. Αυτός ο ισχυρός και «ελκυστικός» για ολοκληρο τον κόσμο χρωματικός τόνος μπορεί εύκολα να αξιοποιηθεί τόσο στη μόδα όσο και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.»
Να σημειώσουμε ότι το χρώμα της περσινής χρονιάς ήταν το «Tangerine Tango», μια κοκκινοπορτοκαλί απόχρωση, που, σύμφωνα με την Pantone, «παρείχε την ενεργειακή ώθηση που χρειαζόμασταν για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και να προχωρήσουμε μπροστά…»
Πηγή: Gizmodo and Digitallife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου